Bijzondere commissie brandweer krijgt Ghyssels als voorzitter

Na de krokusvakantie schiet de bijzondere commissie over het beheer van de Brusselse Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp (DBDMH) uit de startblokken. De commissie zal worden voorgezeten door de Brussels parlementslid en burgemeester van Vorst Marc-Jean Ghyssels (PS) en zal dinsdagnamiddag bijeenkomen. Zo is op informeel overleg tussen meerderheid en oppositie overeengekomen. De beslissing moet wel nog door het Brussels Parlement bekrachtigd worden.

Lees ook

BIJZONDERE COMMISSIE ONDERZOEKT WERKING BRANDWEER

Het uitgebreide bureau besliste vorige week na een reeks hoorzittingen in de commissie Binnenlandse Zaken om een bijzondere commissie op te richten. Aanleiding was een vernietigende audit van het Rekenhof over het beheer van de openbare aanbestedingen bij de brandweer tussen 2012 en 2015.

De bijzondere commissie zal uit 15 leden bestaan. Voorzitter wordt Marc-Jean Ghyssels en ondervoorzitters René Coppens (Open VLD), Fouad Ahidar (SP.A) en Annemie Maes (Groen). Verslaggevers zijn Serge de Patoul (Défi) en Vincent De Wolf (MR).

De commissie dienst vier thema's uit te diepen: het personeelsbeleid (tekort aan operationeel en administratief personeel, moeilijkheden bij aanwervingen), het beheer van de openbare aanbestedingen en mogelijk belangenconflicten, het respect van de regels inzake veiligheid, hygiëne, welzijn op het werk en de structuur van de dienst.

De bijzondere commissie zal de vier officieren uitnodigen die belast zijn met de aanbestedingen, de financiële verantwoordelijke, een specialist in openbare aanbestedingen, de vertegenwoordigster van het kabinet-Jodogne in het directiecomité, en de opeenvolgende bevoegde staatssecretarissen en ministers.

Source : Bruzz