Wie ben ik ?

Wanneer men mij vraagt mezelf voor te stellen weet ik nooit goed waar ik moet beginnen. Tenminste, ik weet nooit goed welke pet ik nu precies moet opzetten.

Ik ben de zoon van Fatima. Zij aan wie ik alles te danken heb. Zij die voor mij een voorbeeld is van kracht, geduld en wijsheid. Ze heeft in mijn ogen een mengeling van alle eigenschappen van al die grote vrouwen en mannen die de wereld hebben veranderd. Want zij heeft zeker mijn wereld veranderd.

En dan is er die moedige man, wijlen mijn vader, Mekki Mohamed Ahidar. Hij leerde mij wat rechtvaardigheid betekent en de plicht van nederigheid. Hij was het die steeds opnieuw herhaalde hoe belangrijk het is goed te doen om goed te doen en niets anders in ruil te verwachten.

Maar ik ben ook de oudste zoon in (tweede in rij van) een familie van 3 broers en 5 zussen.Vader van 5 fantastische kinderen die mij elke morgen het vooruitzicht geven op nieuwe avonturen, nieuwe verhalen, verwondering, die mijn dagen kleur geven en elke dag zo speciaal maken. Ik ben ook de echtgenoot van een uitzonderlijke vrouw, Nathalie. Sinds onze trouwdag delen wij 23 jaar liefde en we hebben samen gestreden, hand in hand. Zij is zonder twijfel mijn steunpilaar van bij het begin van mijn politieke loopbaan.

En uiteraard ben ik ook Fouad Ahidar, geboren te Mechelen op 13 oktober 1973. De eerste fan van de film Fist en diegene die het nooit moe wordt Gone du Chaaba te lezen. Ik houd ook van schrijven. Uren kan ik zitten schrijven zonder de tijd te zien voorbijglijden. Me terug verdiepen in jaren van engagement vol verhalen en soms onvoorstelbare ervaringen om alles op papier te zetten wat mijn geheugen nooit vergeten is.

Ook voor mijn geboorteland, België, voel ik een grote liefde en het is aan haar dat ik mijn grootste engagement toewijdt: meer gerechtigheid en gelijkheid. Een strijd die ik voer sinds het begin van mijn politieke carrière als maatschappelijk werker en daarna in meer dan 20 jaar politiek. Afkerig van elke vorm van onrechtvaardigheid droom ik van een wereld zonder discriminatie waarin ieder het recht heeft in alle

vrijheid te leven, de mogelijkheid heeft in zijn behoeften te voorzien en kan genieten van een comfortabele woning.

Toch vergeet ik ook nooit waar ik vandaan kom. Ik draag in mij de geschiedenis van mijn voorouders en mijn spiegelbeeld herinnert mij hier dagelijks aan. Steeds blijf ik de zoon van een migrant die ook de liefde in zich draagt voor zijn vaderland:: Marokko.

En boven alles ben ik iemand die houdt van mensen, het menselijk contact.  Van wie ze zijn en wat ze mij bijbrengen, moed, menselijkheid en steun.

Mijn politiek parcours

Na mijn studies en verschillende jaren als straathoekwerker beslis ik me als maatschappelijk werker te specialiseren in het vreemdelingenrecht. Na meer dan 8 jaar in deze sector vervoeg ik in 1999 het cabinet van de Minister van Cultuur en Jeugd Bert Anciaux. Hier blijf ik drie jaar waarna ik de minister volg naar zijn federaal kabinet, daar word ik verantwoordelijk voor alle dossiers met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking evenals de dossiers met betrekking tot de sociale economie.

In 2003, gesterkt door mijn praktijkervaring en uiteindelijk vertrouwd met de politieke wereld, stel ik mij kandidaat voor de Senaat. Meer dan 25.000 kiezers geven mij hun vertrouwen. Mijn medeburgers hadden mij een missie gegeven, mooi door het vertrouwen dat de kiezers in mij stelden maar ook zwaar door de verantwoordelijkheid die op mijn schouders kwam te rusten.

In 2004 word ik verkozen voor zowel het Brussels als Vlaams parlement. Gezien het verbod op cumul in België besluit ik in het Brussels Parlement te zetelen. Daar ontwikkel ik mij al snel , voor mijn partij, tot deskundige op het vlak van huisvesting openbare netheid, sociale zaken, preventie, onderwijs en veiligheid. Ook beheer ik alle dossiers aangaande de wereldlijke regeling van de moslimcultus.

In 2006 stel ik mij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Jette.

In 2009 slaag ik erin  herverkozen te worden voor de komende 5 jaar met 50% van de stemmen, wat mijn overtuigingen sterkte en mijn positie verstevigde. In juni 2014 valt de keuze op mij om te zetelen als 1ste ondervoorzitter van het Brussels parlement voor de duur van 4 jaar.

Mijn Programa

De waarden die ik verdedig en het programma waar ik achter sta deel ik met mijn partij.

Bijgevolg kan u meer details vinden over ons partijprogramma op

www.s-p-a.be/standpunten/